top of page
P1016154_JPG.jpg

2019-2021

 

Un llibre realitzat a partir de converses sobre dansa, performance, filosofia, art contemporani i experiències de vida.​
Els textos d'aquest llibre han sigut produïts per Vicente Arlandis, Sandra Gómez, Cristina Nuñez, Paula Pachón i Teresa Villarroya. Una edició de Teresa Villarroya, Sandra Gómez i Vicente Arlandis. Revisió de materials: Vicente Arlandis i Teresa Villarroya. Tractament de textos i correccions: Teresa Villarroya. Disseny Gràfic: Daniel Sanchís.  â€‹
Amb la col·laboració de l´Institut Valencià de Cultura i Taller Placer. 
202 pàgines.

​Aquest llibre és autoeditat, per a aconseguir-lo enviar un mail a tallerplacer@gmail.com. El preu és de 10€ enviament nacional inclòs. 

​Durant tres mesos una coreògrafa va reunir tres coreògrafs i a una escriptora per a compartir eines i mètodes de treball, visions i estètiques personals. Prenent com a punt de partida un compendi de textos recollits pel filòsof i escriptor Jordi Claramonte en el llibre Modes de fer. Art crític, esfera pública i acció directa es va plantejar un exercici d'abordatge sobre les diferents maneres, metodologies i estratègies personals de cada artista d'aquest grup a l'hora de plantejar un treball de creació escènica. D'aquesta manera, la investigació es va dirigir a veure de quina manera aquests coreògrafs podien treballar junts en un procés de creació i veure quines potències, pactes, acords i organitzacions eren possibles. 

El camp concret d'estudi va ser el de la coreografia. Es va partir d'una idea de moviment que expandira els límits i les possibilitats més enllà de la dansa com una sèrie de formes tancades. En les cinc primeres sessions va tindre lloc una pràctica guiada. Cada dia, una persona del grup era l'encarregada de conduir eixa sessió amb la finalitat de compartir entrenaments, hàbits, pautes i eines de treball. A partir de la sisena trobada va començar la cerca entorn de com estar junts i articular alguna cosa en comú. Va emergir un diàleg obert entre tots els participants que va donar lloc a una fluctuació del present al passat i del passat al present en el qual es van compartir referents artístics, de pensament o filosòfics, inquietuds, desitjos i experiències pròpies. Més tard va aparéixer el futur i es van imaginar possibles formats del present llibre. Finalment es va idear un exercici d'improvisació amb pautes on poder continuar estant junts que es va enfocar a una mostra pública com a tancament de la residència de creació. 

Cada sessió de treball va ser registrada amb gravadora. Aquestes gravacions es van transcriure i es van eliminar noms donant lloc a un cos comú de text on cada membre del grup es compta a si mateix i compte als altres treballs que ha creat, treballs en els quals ha sigut intèrpret o treballs en els quals ha format part com a públic. Lectures, trobades, xarrades, i també xafarderies, tafaneries i altres situacions incòmodes van sumant-se igualment a aquest text. El que es conforma finalment és un imaginari de materials i llocs comuns així com una breu història privada de la dansa que abasta els últims cinquanta anys i inclou el final d'un segle i principi d'un altre.

Aquest llibre sorgeix i forma part del laboratori de creació anomenat Maneras de hacer proposat, ideat i coordinat per Sandra Gómez.

 

 

​

bottom of page